Sådan installeres Q-Play på Raspberry Pi: En omfattende guide | NordicScreen

Installation - Q-Play på Raspberry Pi

Introduktion

Velkommen til installationsguiden designet til at hjælpe dig med at installere Q-Play på din Raspberry Pi. Denne guide kombinerer nødvendige trin og anbefalinger for at sikre, at du får en problemfri opsætning og optimal ydeevne fra din Raspberry Pi, uanset om du er nybegynder eller en erfaren bruger.

Bemærkninger:

Vores software er designet til at køre på Raspberry Pi med Linux-operativsystemet. Før du fortsætter, sikr dig at:

1. Du har en Raspberry Pi 3 Model B+ eller nyere.
  2. Dit system er udstyret med FLIRC Raspberry Pi kabinet med passiv køling.
  3. Du bruger et SanDisk Ultra MicroSDHC A1/U1 kort med mindst 16GB.
  4. En Raspberry Pi er ikke beregnet til større videomateriale. Hvis du ønsker at afspille større videoer, vil vi anbefale, at du bruger hardware, der er dimensioneret til den ønskede opsætning.

Placering og Køling

1. Placér din Raspberry Pi et sted med god ventilation for at undgå overophedning. Overvej kølebehov baseret på din enheds placering og den forventede belastning, især hvis du planlægger at afspille videoindhold kontinuerligt.
  2. Placér din Raspberry Pi et køligt sted væk fra direkte sollys og varmekilder for at forebygge overophedning og sikre optimal ydeevne.

Netværksanbefalinger

1. Sørg for en stabil og sikker netværksforbindelse. Dette er afgørende for både softwareinstallation og løbende opdateringer.
  2. For maksimal stabilitet og hastighed anbefaler vi, hvor det er muligt, at bruge en kablet forbindelse (Ethernet) til din Raspberry Pi. Dette eliminerer problemer med trådløs interferens og sikrer en mere pålidelig netværksforbindelse.

Tilslutning til WiFi:

1. Åbn Terminalen på din Raspberry Pi.
2. Skriv "sudo raspi-config" og tryk Enter.
3. Naviger til "Network Options" > "Wi-Fi".
4. Indtast dit netværksnavn (SSID) og adgangskode.
5. Genstart din Raspberry Pi for at anvende ændringerne.

Før Installation

Forbered din Raspberry Pi: Sørg for, at Raspbian er installeret, og at enheden er tilsluttet til dit netværk.

1. Åben Q-Play editor på din PC: Åben Q-Play editor på din PC og log ind med dine oplysninger.
2. Naviger i menuen: I menuen til venstre, vælg "PlayControl".
3. Inde i PlayControl: Klik på "Ny Player" i øverste højre hjørne.
4. Download sh-file: Tryk på "Download" knappen udfor Raspberry Pi billedet for at download filen.
5. Filoverførsel: Åbn "overførsel" på din enhed, og overfør sh-filen til dit USB-stik.

Under Installation

1. Åbn en terminal ved at tilslutte et USB-tastatur til din Raspberry Pi.
2. Tilslut USB-stik hvor du har Raspberry Pi sh-filen til at ligge.
3. Naviger til hjemmemappen ved at indtaste i terminalen:
     3.1 cd /home/pi.
4. Tilslut USB-stik hvor du har Raspberry Pi filen til at ligge.
5. Gør scriptet kørbart med kommandoen:
      5.1 chmod 755 Q-play.sh.
6. Kør installationscriptet ved at indtaste:
     6.1 ./nordicscreen-setup.sh.
7. Genstart din Raspberry Pi for at afslutte installationen

Dette vil installere den nyeste version af Q-Play, deaktivere skærmsparer, og tilføje programmet til autostart.

Efter Installation

Når du ser connect koden på skærmen, som vist på billedet nedenfor, er Q-Play installeret på skærmen og er klar til, at blive connected til en Q-Play konto.

Lukning af Softwaren (Ved Behov)

Skal du tilgå systemindstillinger eller opdatere dit netværk, kan det være nødvendigt at lukke Q-Play ned midlertidigt.

1. Tilslut først et USB-tastatur til enheden.
2. Tryk derefter på CTRL + ALT + D.
3. Appen kan nu lukkes ved hjælp af topmenuen.
4. Når appen er lukket ned, kan du foretage de ønskede indstillinger.
4. For at starte Q-Play op, genstart enheden.