Forbind IOT produkt til Internettet

Denne guide beskriver, hvordan IOT produkter opsættes til internet.

For at kunne lave opsætningen skal du bruge Følgende:

1. Computer med wifi adgang.
  2. IOT produktet der skal opsættes.

Sikkerhed:

Husk at enheden skal monteres forsvarlig og utilgængeligt for uvedkommene. Ved tvivlsspørgsmål kontakt en elektriker.

1. Udpak IOT produkter og tilslut enheden til strøm. Tænd nu for strømmen.
Hvis enheden har mulighed for, at kablet internet, kan dette benyttes. Såfremt denne mulighed vælges kan resten af guides springes over.

Til opsætning skal nedenstående information bruges, disse informationer fremgår af label på enheden og på pakken:
DeviceID:
SN:
Smart Wi-Fi and Bluetooth plug type F with device ID and serial number, includes power consumption monitoring feature.
Eks. på et IOT produkt med "DeviceID" og "SN" påført.

2. På en computer i umildbar nærheden af det tændte IOT produkt, gå til "WIFI" og tryk på wifi netværket med navnet som beskrevet nedenfor:

Første del af SSID kan varrier fra produkt til produkt. Find det wifi netværk hvor enheden DeviceID stemmer overens med sidste del af netværkets navn
Eks. på navn på wifi navn (SSID): ShellyPlusPlugS-30c6f78a67e8

Det er vigtigt at det med fed er det samme som DeviceID på enheden.

Kode: Kode til wifi netværket er endens "SN" dette findes på enheden
      Hvis koden ikke virker vent blot 5 min. Enheden skal starte ordentligt op, før den kan bruges.

NB. Hver enhed har et unikt netværk, husk derfor at tjekke at DeviceID stemmer overens med den specifikke enhed som ønskes opsat.

3. Åben nu en browser og skriv "192.168.33.1" i søgefeltet. Side som den nedenfor skal nu vises:
Interface of a NordicScreen PowerPlug management system showing protections for voltage, power, and current with a 'Last triggered by' event log.

NB. Hvis ikke ovenstående side kan vises, kan det skyldes, at computeren ikke er på det nævnte netværk i punkt 3. Det kan være nødvendigt at glemme andre netværk som er i umiddelbar nærhed.

4. Gå nu til "Settings" og vælg der efter "WIFI"
Dashboard of PlusPlugs management system for NordicScreen PowerPlug with options for settings, scripts, diagnostics, and activity logs.
PlusPlugs network settings interface with options for Access Point, WiFi, Bluetooth, and various connectivity settings including Cloud, MQTT, and device settings.

OBS. Det er vigtigt der ikke laves andre ændringer på enheden end WIFI jf. denne guide. Andre indstillinger og ændringer kan medfører, at enheden ikke vil virker efter hendsigten.

5. Vælg nu det ønskede wifi netværk og skriv herefter koden til netværket og tryk derefter på "Save Settings"
Configuration interface for PlusPlugs WiFi settings showing options for enabling the network, manual SSID entry, password protection, network selection dropdown, and password input field.

Nb. Det er vigtigt at netværket er tilgængeligt på det fysiske sted, hvor enheden skal være monteret.

6. Enheden er forbundet til værket i det navnet på netværket vises ud for punktet "Connected At:"

NB.
  1. Undgå at ændre andre settings end wifi på enheden.
  2. Ændres andre settings, bliver enheden frakoblet NordicScreen systemet og dermed vil det kræve en configuration af enheden. Dette kan medføre en merbetaling.
  3. Husk at holde informationer beskrevet i punkt 1 beskyttet for uvedkommende, disse giver adgangen til enheden.